ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουβερτούρα σοκολάτας
1 σοκολάτα γάλακτος περίπου 200 γρ.
1 βανίλια
5 αυγά
200 γρ. φουντούκια
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την σοκολάτα. Αφήνουμε το μίγμα για λίγο να κρυώσει.
Στο μεταξύ αλέθουμε τα φουντούκια όσο μας αρέσει. Εγώ τα προτιμάω πολύ τριμμένα, άλλοι θέλουν να τα αισθάνονται στο δόντι όταν τρώνε την σοκολατόπιτα.
Ανακατεύουμε την βανίλια στο αλεύρι.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, την ζάχαρη, το αλεύρι, και τα αυγά.
Όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα, προσθέτουμε τα φουντούκια, τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά μας.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μίγμα μέσα.
Ψήνουμε την σοκολατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουβερτούρα σοκολάτας
1 σοκολάτα γάλακτος περίπου 200 γρ.
1 βανίλια
5 αυγά
200 γρ. φουντούκια
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την σοκολάτα. Αφήνουμε το μίγμα για λίγο να κρυώσει.
Στο μεταξύ αλέθουμε τα φουντούκια όσο μας αρέσει. Εγώ τα προτιμάω πολύ τριμμένα, άλλοι θέλουν να τα αισθάνονται στο δόντι όταν τρώνε την σοκολατόπιτα.
Ανακατεύουμε την βανίλια στο αλεύρι.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, την ζάχαρη, το αλεύρι, και τα αυγά.
Όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα, προσθέτουμε τα φουντούκια, τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά μας.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μίγμα μέσα.
Ψήνουμε την σοκολατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά