ΥΛΙΚΑ
1 χταπόδι καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2-3 ξερά κρεμμυδάκια χοντροκομμένα στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι θυμάρι
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Αρχικά, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.
Έπειτα, προσθέτουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά.
Μετά, σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα και βράζουμε το χταπόδι σε χαμηλή φωτιά για 50 περίπου λεπτά.
Όταν δούμε ότι έχει μαλακώσει, είναι έτοιμο.
1 χταπόδι καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2-3 ξερά κρεμμυδάκια χοντροκομμένα στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι θυμάρι
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Αρχικά, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.
Έπειτα, προσθέτουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά.
Μετά, σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα και βράζουμε το χταπόδι σε χαμηλή φωτιά για 50 περίπου λεπτά.
Όταν δούμε ότι έχει μαλακώσει, είναι έτοιμο.