ΥΛΙΚΑ
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1 κούπα βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και την σόδα, αφού τα κοσκινήσουμε.
Χτυπάμε το μίγμα αυτό για 3 λεπτά στην μεσαία ταχύτητα.
Βάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα για κέικ καλά βουτυρωμένη και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
Για να δούμε αν έχει γίνει το κεικ βουτάμε ένα μαχαίρι μέσα στο κέικ, και αυτο θα πρέπει να βγαίνει "καθαρό"
Σερβίρουμε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1 κούπα βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και την σόδα, αφού τα κοσκινήσουμε.
Χτυπάμε το μίγμα αυτό για 3 λεπτά στην μεσαία ταχύτητα.
Βάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα για κέικ καλά βουτυρωμένη και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
Για να δούμε αν έχει γίνει το κεικ βουτάμε ένα μαχαίρι μέσα στο κέικ, και αυτο θα πρέπει να βγαίνει "καθαρό"
Σερβίρουμε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.