ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό ψαρονέφρι
1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί
1 κουταλιά ρίγανη
Χυμός από 1 λεμόνι
50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Κόβουμε το ψαρονέφρι μας σε πολύ μικρές μπουκίτσες.
Σε ένα μπωλ, βάζουμε το κρασί, τη ρίγανη και λίγο πιπέρι, και σε αυτό το μείγμα μαρινάρουμε τις μπουκίτσες από το ψαρονέφρι για περίπου μία ώρα.
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια και τις βράζουμε για 15 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε μισό ποτήρι λάδι και τηγανίζουμε τις μπουκίτσες ελαφριά. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, ρίχνουμε την κόκκινη πιπεριά, λίγο αλάτι, λίγο ακόμα λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πατάτες και το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και σερβίρουμε.
1/2 κιλό ψαρονέφρι
1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί
1 κουταλιά ρίγανη
Χυμός από 1 λεμόνι
50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Κόβουμε το ψαρονέφρι μας σε πολύ μικρές μπουκίτσες.
Σε ένα μπωλ, βάζουμε το κρασί, τη ρίγανη και λίγο πιπέρι, και σε αυτό το μείγμα μαρινάρουμε τις μπουκίτσες από το ψαρονέφρι για περίπου μία ώρα.
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια και τις βράζουμε για 15 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε μισό ποτήρι λάδι και τηγανίζουμε τις μπουκίτσες ελαφριά. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, ρίχνουμε την κόκκινη πιπεριά, λίγο αλάτι, λίγο ακόμα λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πατάτες και το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και σερβίρουμε.