ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 κρεμμυδι ξερο και 2 φρεσκα.2 κουταλιες πελτε ντοματας ή 1 κουτί ντοματοχυμό
1 ματσάκι άνιθο
2-3 πατάτες
2-3 καρότα
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο
Από 1 κουταλιά αλάτι -πιπέρι
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Κοβουμε τις πατατες και τα καροτα στο μεγεθος που θελουμε, ψιλοκοβουμε τα κρεμμυδια ενω παραλληλα σε μια κατσαρολα εχουμε βαλει το ελαιολαδο να ζεστενεται. Ριχνουμε τις πατατες, τα καροτα και τα κρεμμυδια στη κατσαρολα να τσιγαριστουν για περιπου 5 λεπτα,τα ανακατεύουμε και επειτα ριχνουμε τον πελτε ή το ντοματοχυμό, τη ζάχαρη και νερο οσο χρειαζεται για να σκεπαστουν τα υλικα στη κατσαρολα (οχι παραπανω) και τα αφηνουμε να βρασουν για 15-20 λεπτα.
Στη συνεχεια, αφου εχουμε ξεπλυνει τον αρακα και εχουμε ψιλοκόψει το ανιθο, τα ριχνουμε στη κατσαρολα με αλατι-πιπερι, συμπληρωνουμε νερό, αν χρειαζεται, και τα αφηνουμε να βράσουν για αλλα 30 λεπτα περιπου και είναι ετοιμο.
1 κιλό αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 κρεμμυδι ξερο και 2 φρεσκα.2 κουταλιες πελτε ντοματας ή 1 κουτί ντοματοχυμό
1 ματσάκι άνιθο
2-3 πατάτες
2-3 καρότα
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο
Από 1 κουταλιά αλάτι -πιπέρι
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Κοβουμε τις πατατες και τα καροτα στο μεγεθος που θελουμε, ψιλοκοβουμε τα κρεμμυδια ενω παραλληλα σε μια κατσαρολα εχουμε βαλει το ελαιολαδο να ζεστενεται. Ριχνουμε τις πατατες, τα καροτα και τα κρεμμυδια στη κατσαρολα να τσιγαριστουν για περιπου 5 λεπτα,τα ανακατεύουμε και επειτα ριχνουμε τον πελτε ή το ντοματοχυμό, τη ζάχαρη και νερο οσο χρειαζεται για να σκεπαστουν τα υλικα στη κατσαρολα (οχι παραπανω) και τα αφηνουμε να βρασουν για 15-20 λεπτα.
Στη συνεχεια, αφου εχουμε ξεπλυνει τον αρακα και εχουμε ψιλοκόψει το ανιθο, τα ριχνουμε στη κατσαρολα με αλατι-πιπερι, συμπληρωνουμε νερό, αν χρειαζεται, και τα αφηνουμε να βράσουν για αλλα 30 λεπτα περιπου και είναι ετοιμο.