ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό φακές
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκι
2 φύλλα δάφνης
1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ.
πλένουμε τις φακές.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τις φακές με το κρασί, το τριμμένο κρεμμυδάκι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Μετά, βάζουμε νερό στην κατσαρόλα, μέχρι να σκεπαστούν οι φακές, προσθέτουμε τα φύλλα της δάφνης, και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου μία ώρα. Μερικές φορές, ίσως χρειαστεί και παραπάνω από μία ώρα.
Μόλις δούμε ότι οι φακές έχουν μισοβράσει, προσθέτουμε το ντοματάκι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε πάλι τις φακές να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να ρουφήξουν λίγο το ζουμί τους.
1/2 κιλό φακές
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκι
2 φύλλα δάφνης
1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ.
πλένουμε τις φακές.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τις φακές με το κρασί, το τριμμένο κρεμμυδάκι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Μετά, βάζουμε νερό στην κατσαρόλα, μέχρι να σκεπαστούν οι φακές, προσθέτουμε τα φύλλα της δάφνης, και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου μία ώρα. Μερικές φορές, ίσως χρειαστεί και παραπάνω από μία ώρα.
Μόλις δούμε ότι οι φακές έχουν μισοβράσει, προσθέτουμε το ντοματάκι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε πάλι τις φακές να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να ρουφήξουν λίγο το ζουμί τους.