ΥΛΙΚΑ
3 κουταλιές αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
3 κουταλιές βούτυρο
4 αυγά
μοσχοκάρυδο
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Κατεβάζουμε την σάλτσα απο την φωτιά και αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε την γραβιέρα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα μας.
Τοποθετούμε το μίγμα σε σκεύος για σουφλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μεχρι να φουσκώσει ή να ροδίσει η επιφάνεια.
3 κουταλιές αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
3 κουταλιές βούτυρο
4 αυγά
μοσχοκάρυδο
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Κατεβάζουμε την σάλτσα απο την φωτιά και αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε την γραβιέρα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα μας.
Τοποθετούμε το μίγμα σε σκεύος για σουφλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μεχρι να φουσκώσει ή να ροδίσει η επιφάνεια.