ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αρνί φιλέτο από μαλακό κομμάτι κομμένο σε τετράγωνα κομματάκια
φλυτζάνι λευκό κρασί
2 κουτάλια ξύδι
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
1 κουταλιά τζίντζερ τριμμένο
2 κουταλιές πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ξυλάκια για τα σουβλάκια
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 ντομάτα κομμένη σε κομμάτια
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Καταρχήν, πλένουμε το αρνίσιο κρέας καλά, το στραγγίζουμε και, αν δεν το έχει κάνει ο κρεοπώλης μας, το κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Μετά το βάζουμε σε μια απλάδα, όπου ραντίζουμε με αλάτι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σε ένα βαζάκι, ανακατεύουμε το τζίντζερ, το κρασί, το ξύδι, και το πιπέρι για να φτιάξουμε τη μαρινάδα. Περιχύνουμε με αυτήν τα αρνίσια κομματάκια και μετά τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να απορροφήσουν τα υγρά της μαρινάδας.
Στη συνέχεια, περνάμε τα κομματάκια του αρνιού στα σουβλάκια (χωρίς να τα πολυσφίγγουμε).
Παράλληλα, ετοιμάζουμε φωτιά με μπόλικα κάρβουνα. Μόλις έχουν αρπάξει για τα καλά, τα αραιώνουμε, και ψήνουμε τα αρνίσια σουβλάκια πάνω σε σχάρα την οποία έχουμε "περάσει" με ένα λεμόνι για να είναι καθαρή.
Το ψήσιμο στα αρνίσια σουβλάκια θέλει 10-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών και τη θράκα.
1 κιλό αρνί φιλέτο από μαλακό κομμάτι κομμένο σε τετράγωνα κομματάκια
φλυτζάνι λευκό κρασί
2 κουτάλια ξύδι
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
1 κουταλιά τζίντζερ τριμμένο
2 κουταλιές πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ξυλάκια για τα σουβλάκια
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 ντομάτα κομμένη σε κομμάτια
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Καταρχήν, πλένουμε το αρνίσιο κρέας καλά, το στραγγίζουμε και, αν δεν το έχει κάνει ο κρεοπώλης μας, το κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Μετά το βάζουμε σε μια απλάδα, όπου ραντίζουμε με αλάτι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σε ένα βαζάκι, ανακατεύουμε το τζίντζερ, το κρασί, το ξύδι, και το πιπέρι για να φτιάξουμε τη μαρινάδα. Περιχύνουμε με αυτήν τα αρνίσια κομματάκια και μετά τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να απορροφήσουν τα υγρά της μαρινάδας.
Στη συνέχεια, περνάμε τα κομματάκια του αρνιού στα σουβλάκια (χωρίς να τα πολυσφίγγουμε).
Παράλληλα, ετοιμάζουμε φωτιά με μπόλικα κάρβουνα. Μόλις έχουν αρπάξει για τα καλά, τα αραιώνουμε, και ψήνουμε τα αρνίσια σουβλάκια πάνω σε σχάρα την οποία έχουμε "περάσει" με ένα λεμόνι για να είναι καθαρή.
Το ψήσιμο στα αρνίσια σουβλάκια θέλει 10-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών και τη θράκα.