ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία λαζάνια
500 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 κρεμμύδι τριμμένο
500 γρ. σπανάκι
500 γρ.τυρί τριμμένο
4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
6 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Καταρχήν ζεματίζουμε ελαφρά τα λαζάνια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε για 2 λεπτά ένα ένα τα λαζάνια. Τα βγάζουμε απο την κατσαρόλα αλλα φροντίζουμε να μην τα τοποθετήσουμε το ένα πάνω στο άλλο γιατί θα κολλήσουν.
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε λίγη απο την κρέμα γάλακτος μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια ώστε να μην κολλήσουν τα λαζάνια στον πάτο με το ψήσιμο.
Απλώνουμε δύο στρωσεις λαζάνια φροντίζοντας ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του πυρέξ.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σπανάκι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις το σπανάκι μαλακώσει απλώνουμε την μισή ποσότητα στο πυρέξ.
Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί, απλώνουμε το ζαμπόν και βάζουμε άλλες δύο στρώσεις λαζάνια.
Απλώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα απο το σπανάκι και πασπαλίζουμε ξανά με λίγο τυρί.
Συνεχίζουμε με δύο στρώσεις λαζάνια.
Σε αυτό το σημείο το φαγητό μας είναι σχεδόν έτοιμο.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.
Στο τελος πασπαλίζουμε την τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε στούς 175 βαθμούς σε προθερμασμενο φούρνο για περίπου 30 ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
1 συσκευασία λαζάνια
500 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 κρεμμύδι τριμμένο
500 γρ. σπανάκι
500 γρ.τυρί τριμμένο
4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
6 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Καταρχήν ζεματίζουμε ελαφρά τα λαζάνια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε για 2 λεπτά ένα ένα τα λαζάνια. Τα βγάζουμε απο την κατσαρόλα αλλα φροντίζουμε να μην τα τοποθετήσουμε το ένα πάνω στο άλλο γιατί θα κολλήσουν.
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε λίγη απο την κρέμα γάλακτος μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια ώστε να μην κολλήσουν τα λαζάνια στον πάτο με το ψήσιμο.
Απλώνουμε δύο στρωσεις λαζάνια φροντίζοντας ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του πυρέξ.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σπανάκι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις το σπανάκι μαλακώσει απλώνουμε την μισή ποσότητα στο πυρέξ.
Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί, απλώνουμε το ζαμπόν και βάζουμε άλλες δύο στρώσεις λαζάνια.
Απλώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα απο το σπανάκι και πασπαλίζουμε ξανά με λίγο τυρί.
Συνεχίζουμε με δύο στρώσεις λαζάνια.
Σε αυτό το σημείο το φαγητό μας είναι σχεδόν έτοιμο.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.
Στο τελος πασπαλίζουμε την τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε στούς 175 βαθμούς σε προθερμασμενο φούρνο για περίπου 30 ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.