ΥΛΙΚΑ
1 σουπιά (περίπου 1200 γραμμάρια) κομμένη σε κομμάτια
1 κιλό σπανάκι πλυμμένο καλά και καθαρισμένο
λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί λευκό
αλάτι
πιπέρι
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντάνο, και τον άνιθο και τα σωτάρουμε για λίγο σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι, και ρίχνουμε τα κομματάκια της σουπιάς. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σουπιά να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.
Μόλις δούμε ότι οι σουπιές τρυπιούνται, ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το σπανάκι. Προσθέτουμε ένα ή δύο ποτήρια νερό (ανάλογα με το πόσο ζουμί έχει μείνει στην κατσαρόλα) και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα. Το σπανάκι δεν θέλει πολύ βράσιμο...
1 σουπιά (περίπου 1200 γραμμάρια) κομμένη σε κομμάτια
1 κιλό σπανάκι πλυμμένο καλά και καθαρισμένο
λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί λευκό
αλάτι
πιπέρι
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντάνο, και τον άνιθο και τα σωτάρουμε για λίγο σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι, και ρίχνουμε τα κομματάκια της σουπιάς. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σουπιά να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.
Μόλις δούμε ότι οι σουπιές τρυπιούνται, ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το σπανάκι. Προσθέτουμε ένα ή δύο ποτήρια νερό (ανάλογα με το πόσο ζουμί έχει μείνει στην κατσαρόλα) και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα. Το σπανάκι δεν θέλει πολύ βράσιμο...