ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες
5 κουταλιές βούτυρο
1 κούπα γάλα
λίγο αλάτι
λίγο μοσχοκάρυδο
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα τους. Μόλις είναι έτοιμες (θα το καταλάβουμε αν βυθίσουμε ένα ξυλάκι σε μία απο τις πατάτες και δούμε ότι είναι μαλακές), τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε αυτήν την φάση ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα.
Αφού τις ξεφλουδίσουμε τις βάζουμε στο μίξερ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για λίγο μέχρι να γίνει ο πουρές σαν κρέμα.
Αν δέν θέλουμε να γίνει ο πουρές κρεμώδης, μπορούμε αντι να βάλουμε όλα τα υλικά στο μίξερ, να κάνουμε το εξής:
Λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι (αφού βράσουν) και προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς.
1 κιλό πατάτες
5 κουταλιές βούτυρο
1 κούπα γάλα
λίγο αλάτι
λίγο μοσχοκάρυδο
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα τους. Μόλις είναι έτοιμες (θα το καταλάβουμε αν βυθίσουμε ένα ξυλάκι σε μία απο τις πατάτες και δούμε ότι είναι μαλακές), τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε αυτήν την φάση ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα.
Αφού τις ξεφλουδίσουμε τις βάζουμε στο μίξερ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για λίγο μέχρι να γίνει ο πουρές σαν κρέμα.
Αν δέν θέλουμε να γίνει ο πουρές κρεμώδης, μπορούμε αντι να βάλουμε όλα τα υλικά στο μίξερ, να κάνουμε το εξής:
Λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι (αφού βράσουν) και προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς.