ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο μπακαλιάρου
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ασπράδι ενός αυγού
1 κουταλακι ξυδι
2 κουταλιές σόδα
μισό φλυτζάνι νερό
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και αφαιρούμε τα πτερύγια και το δέρμα.
Τον βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και τον αφήνουμε να ξαλμυρίσει για 10-12 ώρες αλλάζοντας το νερό τακτικά. Όσες περισσότερες φορές, τόσο το καλύτερο για το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου. Έπειτα, τον στραγγίζουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το ασπράδι, το ξύδι τη σόδα και το νερό και ανακατεύουμε έως ότου γίνουν κουρκούτι.
Έπειτα, ρίχνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο κουρκούτι ώστε να ασπρίσουν και από τις δύο πλευρές τους και τα τηγανίζουμε ένα-ένα σε τηγάνι όπου έχουμε βάλει το ελαιόλαδο να κάψει.
Μόλις δούμε ότι ο μπακαλιάρος έχει αποκτήσει μια κοκκινωπή κρούστα, τον βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε κάθε κομμάτι σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει.
1 φύλλο μπακαλιάρου
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ασπράδι ενός αυγού
1 κουταλακι ξυδι
2 κουταλιές σόδα
μισό φλυτζάνι νερό
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και αφαιρούμε τα πτερύγια και το δέρμα.
Τον βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και τον αφήνουμε να ξαλμυρίσει για 10-12 ώρες αλλάζοντας το νερό τακτικά. Όσες περισσότερες φορές, τόσο το καλύτερο για το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου. Έπειτα, τον στραγγίζουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το ασπράδι, το ξύδι τη σόδα και το νερό και ανακατεύουμε έως ότου γίνουν κουρκούτι.
Έπειτα, ρίχνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο κουρκούτι ώστε να ασπρίσουν και από τις δύο πλευρές τους και τα τηγανίζουμε ένα-ένα σε τηγάνι όπου έχουμε βάλει το ελαιόλαδο να κάψει.
Μόλις δούμε ότι ο μπακαλιάρος έχει αποκτήσει μια κοκκινωπή κρούστα, τον βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε κάθε κομμάτι σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει.