ΥΛΙΚΑ
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
αλάτι
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Καταρχήν είναι πολύ σημαντικό το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Τρίβουμε το βούτυρο με το χέρι μας και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι. Μόλις η ζύμη μας γίνει χοντρά κομματάκια σαν ψίχουλα, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό και λίγο αλάτι.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική.
Ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη και το βάζουμε στην ταρτιέρα που έχουμε απο πριν βουτυρώσει. Φροντίζουμε ώστε να προεξέχει στα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Τρυπάμε την ζύμη με ένα πηρούνι και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά που θα απλώσουμε πάνω στην τάρτα πριν την ψήσουμε.
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
αλάτι
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Καταρχήν είναι πολύ σημαντικό το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Τρίβουμε το βούτυρο με το χέρι μας και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι. Μόλις η ζύμη μας γίνει χοντρά κομματάκια σαν ψίχουλα, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό και λίγο αλάτι.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική.
Ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη και το βάζουμε στην ταρτιέρα που έχουμε απο πριν βουτυρώσει. Φροντίζουμε ώστε να προεξέχει στα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Τρυπάμε την ζύμη με ένα πηρούνι και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά που θα απλώσουμε πάνω στην τάρτα πριν την ψήσουμε.