ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι
250 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα ή τριμμένα αμύγδαλα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
1/2 ποτήρι βούτυρο
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 ποτηράκι κονιάκ
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Καταρχήν, βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, και τα «χτυπάμε» μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Έπειτα, προσθέτουμε στο μείγμα το αυγό, το κονιάκ και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε καλά. Το μυστικό είναι να δώσουμε αρκετή ώρα στο ζύμωμα για να είναι πιο εύκολο το «πλάσιμο».
Στη συνέχεια, πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλουμε, και τους βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Μόλις δούμε ότι οι κουραμπιέδες μας είναι έτοιμοι, τους βγάζουμε από το φούρνο, και τους τοποθετούμε σε πιατέλα. Τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και τέλος τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
1 κιλό αλεύρι
250 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα ή τριμμένα αμύγδαλα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
1/2 ποτήρι βούτυρο
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 ποτηράκι κονιάκ
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Καταρχήν, βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, και τα «χτυπάμε» μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Έπειτα, προσθέτουμε στο μείγμα το αυγό, το κονιάκ και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε καλά. Το μυστικό είναι να δώσουμε αρκετή ώρα στο ζύμωμα για να είναι πιο εύκολο το «πλάσιμο».
Στη συνέχεια, πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλουμε, και τους βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Μόλις δούμε ότι οι κουραμπιέδες μας είναι έτοιμοι, τους βγάζουμε από το φούρνο, και τους τοποθετούμε σε πιατέλα. Τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και τέλος τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.