ΥΛΙΚΑ
1 χταπόδι
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 κούπας κρεμμυδάκι φρέσκο
1/2 κούπα ξύδι
1 ντομάτα
150 γρ. ψίχα ψωμιού μουσκεμένη και στυμμένη
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλάκια ρίγανη
2 κουταλιές δυόσμο
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
βράζουμε το χταπόδι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι και προσθέτουμε τόσο νερό, όσο να καλύψει το χταπόδι. Προσθέτουμε το ξύδι και βράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφού στραγγίσουμε το χταπόδι το αφήνουμε να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε το χταποδάκι μας ή αν δεν μπορούμε το αλέθουμε στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το χταπόδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε το μίγμα καλά.
Σκεπάζουμε το μίγμα μας και το βάζουμε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο.
Πλαθουμε σε μικρά χταποδοκεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
1 χταπόδι
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 κούπας κρεμμυδάκι φρέσκο
1/2 κούπα ξύδι
1 ντομάτα
150 γρ. ψίχα ψωμιού μουσκεμένη και στυμμένη
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλάκια ρίγανη
2 κουταλιές δυόσμο
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
βράζουμε το χταπόδι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι και προσθέτουμε τόσο νερό, όσο να καλύψει το χταπόδι. Προσθέτουμε το ξύδι και βράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφού στραγγίσουμε το χταπόδι το αφήνουμε να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε το χταποδάκι μας ή αν δεν μπορούμε το αλέθουμε στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το χταπόδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε το μίγμα καλά.
Σκεπάζουμε το μίγμα μας και το βάζουμε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο.
Πλαθουμε σε μικρά χταποδοκεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.