ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαύρος φρέσκος
ξύδι (όσο χρειαστεί)
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
αλάτι
ρίγανη
λάδι όσο χρειαστεί
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Ετοιμάζουμε τον γαύρο: Αφαιρούμε το κεφάλι και την ραχοκοκαλιά. Δηλαδή με το ένα χέρι κρατάμε το γαύρο και με το άλλο τραβάμε το κεφάλι προς το μέρος της κοιλιάς. Μαζί με το κεφάλι φεύγει και η ραχοκοκαλιά. Έτσι μένει ο γαύρος φιλέτο και καθαρός.
Πλένουμε τα γαυράκια καλά, μεχρί να φύγουν τα αίματα. Στην συνέχεια σε ένα γυάλινο ή πορσελάνινο σκεύος βάζουμε 1 σειρά γαυράκια και ρίχνουμε αρκετό αλάτι. Απο πάνω τοποθετούμε λίγο σκόρδο κομμένο σε μικρές φετούλες.
Ακολουθεί η δεύτερη σειρα όπως η πρώτη. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο γαύρος.
Ρίχνουμε τόσο ξύδι όσο να σκεπαστούν τα γαυράκια.
Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη, και το βάζουμε στο ψυγείο για 15-20 ώρες.
Βγάζουμε το γαύρο ξυδάτο απο το ψυγείο και αδειάζουμε το ξύδι.
Σε καθαρό σκεύος βάζουμε 1 σειρά γαυράκια, λάδι μεχρι να σκεπαστούν και λίγη ρίγανη. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο γαύρος.
1 κιλό γαύρος φρέσκος
ξύδι (όσο χρειαστεί)
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
αλάτι
ρίγανη
λάδι όσο χρειαστεί
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Ετοιμάζουμε τον γαύρο: Αφαιρούμε το κεφάλι και την ραχοκοκαλιά. Δηλαδή με το ένα χέρι κρατάμε το γαύρο και με το άλλο τραβάμε το κεφάλι προς το μέρος της κοιλιάς. Μαζί με το κεφάλι φεύγει και η ραχοκοκαλιά. Έτσι μένει ο γαύρος φιλέτο και καθαρός.
Πλένουμε τα γαυράκια καλά, μεχρί να φύγουν τα αίματα. Στην συνέχεια σε ένα γυάλινο ή πορσελάνινο σκεύος βάζουμε 1 σειρά γαυράκια και ρίχνουμε αρκετό αλάτι. Απο πάνω τοποθετούμε λίγο σκόρδο κομμένο σε μικρές φετούλες.
Ακολουθεί η δεύτερη σειρα όπως η πρώτη. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο γαύρος.
Ρίχνουμε τόσο ξύδι όσο να σκεπαστούν τα γαυράκια.
Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη, και το βάζουμε στο ψυγείο για 15-20 ώρες.
Βγάζουμε το γαύρο ξυδάτο απο το ψυγείο και αδειάζουμε το ξύδι.
Σε καθαρό σκεύος βάζουμε 1 σειρά γαυράκια, λάδι μεχρι να σκεπαστούν και λίγη ρίγανη. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο γαύρος.