ΥΛΙΚΑ
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
3 κρόκους αυγού
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Για να τα φτιάξουμε κάνουμε τα παρακάτω βήματα:
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τους 2 κρόκους των αυγών και προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού και το κονιακ.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα των υγρών σιγά σιγά και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε σιγά σιγά με το μίγμα που φτιάξαμε. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη απαλή που να μην κολλάει στα δάκτυλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Πλάθουμε σε κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ανακατεύουμε τον κρόκο του αυγού με 1 κουταλάκι νερό και με αυτό αλείφουμε την επιφάνεια των κουλουριών.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
3 κρόκους αυγού
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Για να τα φτιάξουμε κάνουμε τα παρακάτω βήματα:
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τους 2 κρόκους των αυγών και προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού και το κονιακ.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα των υγρών σιγά σιγά και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε σιγά σιγά με το μίγμα που φτιάξαμε. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη απαλή που να μην κολλάει στα δάκτυλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Πλάθουμε σε κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ανακατεύουμε τον κρόκο του αυγού με 1 κουταλάκι νερό και με αυτό αλείφουμε την επιφάνεια των κουλουριών.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.