ΥΛΙΚΑ
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1 κουταλάκι κανέλα
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα βούτυρο
2 βανίλιες
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα καρύδια χοντροαλεσμένα
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Στο μπολ του μιξερ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τα αυγά και ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την βανίλια και την κανέλα και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.
Χτυπάμε όλα τα υλικά για 3 λεπτα.
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
Μην ξεχάσετε σε αυτό το στάδιο να βάλετε το φλουρί, τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε το κεικ στους 175 βαθμούς για 1 ώρα. Για να δούμε αν ψήθηκε, βουτάμε ένα μαχαίρι στο κεικ και αυτο θα πρέπει να βγεί "καθαρό".
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1 κουταλάκι κανέλα
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα βούτυρο
2 βανίλιες
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα καρύδια χοντροαλεσμένα
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Στο μπολ του μιξερ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τα αυγά και ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την βανίλια και την κανέλα και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.
Χτυπάμε όλα τα υλικά για 3 λεπτα.
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
Μην ξεχάσετε σε αυτό το στάδιο να βάλετε το φλουρί, τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε το κεικ στους 175 βαθμούς για 1 ώρα. Για να δούμε αν ψήθηκε, βουτάμε ένα μαχαίρι στο κεικ και αυτο θα πρέπει να βγεί "καθαρό".
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε