- ΥΛΙΚΑ
λάδι για τηγάνι - 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
- 1 κουταλιά της σούπας black bean sauce
- 1 κιλό μύδια (μεγάλα)
- 2-3 κρεμμυδάκια
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 πιπεριά chilli
- bamboo shots
- 1-2 κουταλάκια γλυκού σόγια σος (soy sauce)
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Ξεπαγώνετε τα μύδια με ζεστό νερό. Αν είναι φρέσκα, τα καθαρίζετε/ανοίγετε.
- Σε ένα κατσαρολάκι ανακατέψτε ginger soy και blackbean, μέχρι να γίνει ομοιογενές. Και αυτό γιατί θα είναι δύσκολο να το ανακατέψετε καλά μέσα στο wok.
- Κόβουμε σκόρδο κρεμμύδι chilli, bamboo και καίμε το wok. Μόλις κάψει, τα πετάμε στο wok.
- Ανακατεύουμε διαβολεμένα. Πετάμε τα μύδια και απολαμβάνουμε τον ήχο που
κάνουν χτυπώντας στο wok. (Είναι ηχητικά φιγουρατζίδικη συνταγή).
- Βάζουμε νερό και σάλτσα ίσα ίσα να καλυφθούν τα μύδια, ίσως και λιγότερο.
Ανακατεύουμε. (Εδώ είναι που παίζετε με τη σάλτσα/νερό μέχρι να τα φέρετε στα
μέτρα σας). Το αφήνετε 5-10 λεπτά και είναι έτοιμο. Αν βρίσκετε τη σάλτσα πολύ
νερουλή, βάζετε λίγο κορν φλάουρ.
- Το βάζετε σε μπολ και βάζετε το κρεμμυδάκι κομμένο λωρίδες.