ΥΛΙΚΑ
400 γρ. ώριμα βερίκοκα
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
χυμό απο 1 λεμόνι
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και στην συνέχεια το κατεβάζουμε απο την φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τα βερίκοκα: Τα πλένουμε καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Τα χτυπάμε καλά στο μιξερ μέχρι να γίνουν πολτός.
Ρίχνουμε τον πολτό στο κρύο σιρόπι και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
Σουρώνουμε με σίτα το μίγμα μας και το τοποθετούμε σε μπολ παγωτού.
Τοποθετούμε την γρανίτα στην κατάψυξη. Όταν αρχίζει να πήζει την βγάζουμε απο την κατάψυξη και την χτυπάμε στο μίξερ.
Την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να την καταναλώσουμε.
Για να σερβίρουμε βγάζουμε την ποσότητα που θα χρειαστούμε απο την κατάψυξη την χτυπάμε στο μίξερ και την τοποθετούμε σε ψηλό ποτήρι. Πίνεται με καλαμάκι.
400 γρ. ώριμα βερίκοκα
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
χυμό απο 1 λεμόνι
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και στην συνέχεια το κατεβάζουμε απο την φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τα βερίκοκα: Τα πλένουμε καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Τα χτυπάμε καλά στο μιξερ μέχρι να γίνουν πολτός.
Ρίχνουμε τον πολτό στο κρύο σιρόπι και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
Σουρώνουμε με σίτα το μίγμα μας και το τοποθετούμε σε μπολ παγωτού.
Τοποθετούμε την γρανίτα στην κατάψυξη. Όταν αρχίζει να πήζει την βγάζουμε απο την κατάψυξη και την χτυπάμε στο μίξερ.
Την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να την καταναλώσουμε.
Για να σερβίρουμε βγάζουμε την ποσότητα που θα χρειαστούμε απο την κατάψυξη την χτυπάμε στο μίξερ και την τοποθετούμε σε ψηλό ποτήρι. Πίνεται με καλαμάκι.