ΥΛΙΚΑ
- 4 φιλέτα κοτόπουλο
- 6 τορτίγιες
- 4 πιπεριές (πράσινη-κόκκινη-κίτρινη-πορτοκαλί)
- 1 κρεμμύδι
- 1 φακελάκι μίγμα καρυκευμάτων για fajita
- 330 ml μπύρα
- 100 ml χυμό ντομάτας
- 200 ml κρέμα γάλακτος light
- 250 γρ. τυρί gouda τριμμένο
- αλάτι-πιπέρι
- tabasco
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια.
- Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε τη μπύρα με το μίγμα καρυκευμάτων, τοποθετούμε τα κυβάκια κοτόπουλου και βάζουμε το μπόλ στο ψυγείο για μία ώρα.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και το κρεμμύδι σε ροδέλες.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τις πιπεριές το κρεμμύδι και το κοτόπουλο, αφού πρώτα το έχουμε στραγγίσει, με 2 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο, κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Βγάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε 100 ml κρέμα γάλακτος, μισό από το τυρί και ανακατεύουμε.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 100 ml κρέμα γάλακτος με το χυμό ντομάτας, 2 σταγόνες tabasco και λίγο νεράκι.
- Γεμίζουμε τις τορτίγιας με το μίγμα κατα μήκος. Την τυλίγουμε και την τοποθετούμε στο πυρέξ. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
- Περιχυνουμε με τη σάλτσα και το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.