ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 φλυτζάνι ρύζι
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
λίγο δυόσμο
λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 κιλό πατάτες
2 αυγά
2 λεμόνια φρεσκοστιμμένα
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις πατάτες, τα αυγά και τα λεμόνια) σε ένα μεγάλο μπολ, και τα ζυμώνουμε καλά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα (μέχρι τη μέση) σε σιγανή φωτιά και μόλις ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε μέσα τις πατάτες, με αλάτι και πιπέρι και τις αφήνουμε να βράζουν.
Ζυμώνουμε τον κιμά σε μικρά μπαλάκια (γιουβερλάκια) και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, όταν το νερό έχει πάρει μια βράση. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μία ώρα σε σιγανή φωτιά (διαφορετικά θα διαλυθούν τα γιουβερλάκια).
Στη μία ώρα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και:
Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε το ασπράδι του αυγού με το λεμόνι, ώστε να γίνει άσπρο, και μετά προσθέτουμε τους κρόκους. Αφού έχει γίνει ένα άσπρο μείγμα, προσθέτουμε σιγά σιγά ζωμό από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα σιγά σιγά ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε γρήγορα
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 φλυτζάνι ρύζι
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
λίγο δυόσμο
λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 κιλό πατάτες
2 αυγά
2 λεμόνια φρεσκοστιμμένα
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις πατάτες, τα αυγά και τα λεμόνια) σε ένα μεγάλο μπολ, και τα ζυμώνουμε καλά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα (μέχρι τη μέση) σε σιγανή φωτιά και μόλις ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε μέσα τις πατάτες, με αλάτι και πιπέρι και τις αφήνουμε να βράζουν.
Ζυμώνουμε τον κιμά σε μικρά μπαλάκια (γιουβερλάκια) και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, όταν το νερό έχει πάρει μια βράση. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μία ώρα σε σιγανή φωτιά (διαφορετικά θα διαλυθούν τα γιουβερλάκια).
Στη μία ώρα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και:
Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε το ασπράδι του αυγού με το λεμόνι, ώστε να γίνει άσπρο, και μετά προσθέτουμε τους κρόκους. Αφού έχει γίνει ένα άσπρο μείγμα, προσθέτουμε σιγά σιγά ζωμό από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα σιγά σιγά ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε γρήγορα