ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό φασολάκια
- 1/4 κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο-χοιρινό)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα ντοματάκι
- 150 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει, ρίχνουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
- Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, τσιγαρίζουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει το χρώμα του.
- Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα φασολάκια στον κιμά και τα αχνίζουμε για 5 περίπου λεπτά ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν.
- Ρίχνουμε το ντοματάκι και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι. Μόλις πάρει βράση αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τη ρίγανη. Χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά.