ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια Νο6
600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μέτριο
5 μικρές ντομάτες
4 κουταλιές σούπας λάδι
3 κουταλιές γλυκού ντοματοπελντέ
λίγη κέτσαπ
αλάτι
πιπέρι
4 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλα
2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Γεμίζουμε μισή κατσαρόλα νερό και το βράζουμε. Μόλις δούμε ότι το νερό έχει πάρει βράση ρίχνουμε και τα μακαρόνια. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και μετά τα σουρώνουμε και τα σωτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα με πολύ λίγο λάδι.
Σάλτσα…
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τον κιμά σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τις δύο κουταλιές λάδι.
Παράλληλα, σε έναν τρίφτητρίβουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Βάζουμε το κρεμμύδι να σωταριστεί με τον κιμά και μετά από ένα λεπτό ρίχνουμε και την τριμμένη ντομάτα στο τηγάνι με τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.
Τώρα είναι ώρα να ρίξουμε επίσης τον ντοματοπελτέ, λίγη κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι, και τις υπόλοιπες δύο κουταλιές λάδι.
Μετά από 5 λεπτά ανακατέματος, ρίχνουμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να μαζέψει το ζουμάκι της. Αν δούμε ότι γίνεται πολύ στεγνή, μπορούμε να ρίξουμε και λίγο νεράκι...
Οταν δούμε ότι η σάλτσα μας κοντεύει να γίνει, ρίχνουμε μέσα και τις δύο κουταλιές ζάχαρη και ανακατεύουμε για να μοιραστεί ομοιόμορφα. Η ζάχαρη γλυκαίνει πάντα την ντομάτα και αναδεικνύει τα μυρωδικά μας.
Στο τέλος, και πριν σερβίρουμε, αφαιρούμε από τη σάλτσα τα 4 γαρύφαλλα και την κανέλα.
1 πακέτο μακαρόνια Νο6
600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μέτριο
5 μικρές ντομάτες
4 κουταλιές σούπας λάδι
3 κουταλιές γλυκού ντοματοπελντέ
λίγη κέτσαπ
αλάτι
πιπέρι
4 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλα
2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Γεμίζουμε μισή κατσαρόλα νερό και το βράζουμε. Μόλις δούμε ότι το νερό έχει πάρει βράση ρίχνουμε και τα μακαρόνια. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και μετά τα σουρώνουμε και τα σωτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα με πολύ λίγο λάδι.
Σάλτσα…
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τον κιμά σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τις δύο κουταλιές λάδι.
Παράλληλα, σε έναν τρίφτητρίβουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Βάζουμε το κρεμμύδι να σωταριστεί με τον κιμά και μετά από ένα λεπτό ρίχνουμε και την τριμμένη ντομάτα στο τηγάνι με τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.
Τώρα είναι ώρα να ρίξουμε επίσης τον ντοματοπελτέ, λίγη κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι, και τις υπόλοιπες δύο κουταλιές λάδι.
Μετά από 5 λεπτά ανακατέματος, ρίχνουμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να μαζέψει το ζουμάκι της. Αν δούμε ότι γίνεται πολύ στεγνή, μπορούμε να ρίξουμε και λίγο νεράκι...
Οταν δούμε ότι η σάλτσα μας κοντεύει να γίνει, ρίχνουμε μέσα και τις δύο κουταλιές ζάχαρη και ανακατεύουμε για να μοιραστεί ομοιόμορφα. Η ζάχαρη γλυκαίνει πάντα την ντομάτα και αναδεικνύει τα μυρωδικά μας.
Στο τέλος, και πριν σερβίρουμε, αφαιρούμε από τη σάλτσα τα 4 γαρύφαλλα και την κανέλα.