ΥΛΙΚΑ
4 μπούτια κοτόπουλου
4 μεγάλες πατάτες
1 κουταλάκι ρίγανη
1/2 λεμόνι
1 πορτοκάλι
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλάκι δεντρολίβανο
2 κουταλάκια αλάτι
2 κουταλάκια πιπέρι μαύρο
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ένα πυρέξ ή ένα ταψί.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα σχήματα και τις τοποθετούμε και αυτές στο ταψάκι μας.
Σε ένα ποτήρι, ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού, το αλάτι και το πιπέρι και με το μείγμα που δημιουργείται περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες στο ταψί.
Τέλος, πασπαλίζουμε με τη τριμμένη ρίγανη και το δεντρολίβανο, και ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο μέχρι να δούμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου να ροδίσουν.
4 μπούτια κοτόπουλου
4 μεγάλες πατάτες
1 κουταλάκι ρίγανη
1/2 λεμόνι
1 πορτοκάλι
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλάκι δεντρολίβανο
2 κουταλάκια αλάτι
2 κουταλάκια πιπέρι μαύρο
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ένα πυρέξ ή ένα ταψί.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα σχήματα και τις τοποθετούμε και αυτές στο ταψάκι μας.
Σε ένα ποτήρι, ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού, το αλάτι και το πιπέρι και με το μείγμα που δημιουργείται περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες στο ταψί.
Τέλος, πασπαλίζουμε με τη τριμμένη ρίγανη και το δεντρολίβανο, και ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο μέχρι να δούμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου να ροδίσουν.