ΥΛΙΚΑ
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε λωρίδες
- 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και ψιλοκομμένη (julliene)
- 2 καυτερές πιπεριές (chilies ή άλλο είδος), χωρίς σπόρια ψιλοκομμένες
- 15 ελιές πράσινες, γεμιστές, κομμένες σε φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένες
- 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
- χυμό ενός λεμονιού και λίγο τρίμα λεμονιού
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και πιπεριά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε στη συνέχεια την καυτερή πιπεριά, τις ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη, το κύμινο και το αλάτι.
- Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 με 6 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
- Προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και τις αφήνουμε για περίπου 2 με 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το λεμόνι και σερβίρουμε σε άσπρο ρύζι.
- Γαρνίρουμε το πιάτο με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό.