ΥΛΙΚΑ
- 7-8 κολοκύθια μεγάλα
- 3 αυγά
- 200-250 γρ. φαρινα
- λίγο αλάτι
- 1/4 ποτηρι λάδι
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/4 κιλού φέτα (προαιρετικά)
- Τρίβω τα κολοκύθια στον τρίφτη.Οχι στο μπλέντερ..
- Τα σφίγγετε στις χούφτες σας να φύγουν τα πολλά νερά. Δεν πρέπει να είναι καθόλου βρεγμένα αλλά στεγνά για να μη νερουλιάσει το μείγμα στο ψήσιμο.
- Τ' ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά.
- Οι Πολίτες τα μαγειρεύουν σε δύο εκδοχές. Είτε βάζουν το μείγμα σε ταψάκι μέτριο και το ψήνουν στους 175ο 1 - 1μιση ώρα (σ'αυτή την περίπτωση, όταν αρχίσει να κάνει κρούστα από πάνω το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα), είτε καίνε λίγο λάδι στο τηγάνι, ρίχνουν κουταλιές απ'το μείγμα και τηγανίζουν μέχρι να ροδίσει.