ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κιλό κιμάς
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλη πράσινη γλυκιά πιπεριά
- 1 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- Αλάτι όσο θέλετε
- 1 μεγάλο κουτί ντοματάκια ολόκληρα
- 1/2 κιλό κόκκινα φασόλια (Kidney beans) βρασμένα
- 1/4 του φλυτζανιού φρέσκος ψιλοκομμένος κόλιανδρος
- Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζετε τον κιμά σε δυνατή φωτιά - δεν βάζετε λάδι - , μέχρι να 'χάσει' το ροζ του χρώμα.
- Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά (χοντροκομμένα) και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για ακόμα 10 λεπτά.
- Μετά, προσθέτετε τη σκόνη τσίλι, το αλάτι, το κύμινο, τη ρίγανη, τα ολόκληρα ντοματάκια και ρίχνετε και 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
- Μόλις τα υλικά πάρουν μία βράση, προσθέτετε τα φασόλια, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας συχνά (για να διαλυθούν καλά τα ντοματάκια), για περίπου 20 λεπτά.
- Σερβίρετε τις μερίδες πασπαλίζοντάς τες με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο