ΥΛΙΚΑ
- 1 κονσέρβα μαύρα ή κόκκινα φασόλια
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι
- 1/2 μαρούλι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη πιπεριά
- 2 - 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 150 γρ. μπέικον
- 7-8 ελιές περίπου (καλύτερα κομμένες ροδέλες ή χωρίς κουκούτσι)
- Μαγιονέζα
- 1 κουταλιά κέτσαπ
- Ταμπάσκο
- Κρουτόν
- Ψιλοκόβουμε το μαρούλι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τις πιπεριές τις κόβουμε σε μακρόστενα κομματάκια.
- Ξεπλένουμε καλά σε σουρωτήρι τα φασόλια και το καλαμπόκι από τα υγρά της κονσέρβας.
- Τσιγαρίζουμε το μπέικον χωρίς λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να βγάλει ό,τι τυχόν λάδι έχει (να είναι δηλαδή εντελώς στεγνό).
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε βαθιά διάφανη σαλατιέρα.
- Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ σε ένα μπολάκι χωριστά και προσθέτουμε το ταμπάσκο δοκιμάζοντας ενδιάμεσα για να βγει όσο καυτερό το θέλουμε.
- Τέλος καλύπτουμε τη σαλάτα από πάνω με το μίγμα αυτό της μαγιονέζας και το στρώνουμε με ένα κουτάλι να είναι ομοιογενές.
- Γαρνίρουμε με πιπεριές κομμένες ροδέλες και ελιές.