ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φρέσκιες ντομάτες
1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
1 κρεμμύδι μέτριο
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
1 κουταλάκι ζάχαρη
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Αλέθουμε τις ντομάτες σε ένα multi.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το βασιλικό. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμυδάκι, το σκορδάκι και τον βασιλικό. Σωτάρουμε για 5', και προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και τα μπαχαρικά. Βράζουμε μέχρι να μείνει πολύ λίγο κρασάκι, και τότε προσθέτουμε το ντοματοπολτό μαζί με τη ζάχαρη.
Εδώ έρχεται το μυστικό! Δεν αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μόνη της. Την ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις δούμε να μαζεύει τα υγρά της ή να γίνεται όσο κόκκινη και παχύρευστη θέλουμε την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
1 κιλό φρέσκιες ντομάτες
1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
1 κρεμμύδι μέτριο
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
1 κουταλάκι ζάχαρη
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Αλέθουμε τις ντομάτες σε ένα multi.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το βασιλικό. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμυδάκι, το σκορδάκι και τον βασιλικό. Σωτάρουμε για 5', και προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και τα μπαχαρικά. Βράζουμε μέχρι να μείνει πολύ λίγο κρασάκι, και τότε προσθέτουμε το ντοματοπολτό μαζί με τη ζάχαρη.
Εδώ έρχεται το μυστικό! Δεν αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μόνη της. Την ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις δούμε να μαζεύει τα υγρά της ή να γίνεται όσο κόκκινη και παχύρευστη θέλουμε την κατεβάζουμε από τη φωτιά.