ΥΛΙΚΑ
- 1 λίτρο γάλα
- 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
- 2 κρόκους αυγών
- 1/2 ποτήρι ινδοκάρυδο
- 1 ποτήρι νερό
- 3-10 γεμάτες κουταλιές σούπας ρυζάλευρο
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο καλής ποιότητας
- 1 κουταλάκι του τσαγιού εσάνς αμυγδάλου
- τριμμένο φυστικι και ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
- Ζεσταίνουμε καλά το γάλα σε μια κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε στο ποτήρι με το νερό, το ρυζάλευρο και τους κρόκους καλά καλά. Μέσα στο ίδιο ποτήρι ρίχνουμε την καρύδα και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το ποτήρι στο ζεστό γάλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς ζωηρά μέχρι να πήξει.Απο 3 μεχρι 10.(όσο χρειάζεται για να πήξει) Μια μάρκα ρυζάλευρου χρειαζόταν μόνο 3 κουταλιές για να πήξει, ενώ μια άλλη 10! Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό, πάντως μην το φοβηθείτε. Ξεκινήστε με 3 και αν βλέπετε ότι η κρέμα δεν πήζει, προσθέστε σε λίγο γάλα κι άλλο ρυζάλευρο και ριξτε το στην κατσαρόλα ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει..
- Αφού πήξει ελαφρά η κρέμα, αποσύρουμε απ'τη φωτιά και ρίχνουμε την εσάνς αμυγδάλου ανακατεύοντας απαλά.
- Μοιράζουμε σε μπωλάκια ή σε πιάτα βαθυά, ή σε ένα μεγάλο μπωλ και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
- Όταν είναι να το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τριμένη καρύδα και φυστίκι