ΥΛΙΚΑ
1 κουταλάκι αλάτι
650 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κουταλιά μαγιά
κανέλα
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι μέλι
1 φλυτζάνι νερό
λίγο σουσάμι
λάδι για τηγάνισμα
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Αρχικά, κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό το αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα στο μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά τη μαγιά, την οποία την έχουμε διαλύσει σε ένα φλυτζάνι χλιαρό νερό. «Χτυπάμε» τα υλικά, προσθέτοντας λίγο-λίγο χλιαρό νερό μέχρι να γίνει ένας χυλός. Προσοχή: δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ πηχτός αλλά ούτε πολύ αραιός!!!
Βγάζουμε το μείγμα, και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος, σκεπασμένο με μια πετσέτα μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο!
Τότε, βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και, αφού κάψει αρκετά, παίρνουμε με βρεγμένο χέρι από το μείγμα και φτιάχνουμε στρογγυλούς λουκουμάδες. Τους ρίχνουμε έναν προς έναν μέσα στο τηγάνι και τους αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε ένα πιάτο όπου έχουμε βάλει μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει το πολύ λάδι.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο σιρόπι.
Τέλος, σερβίρουμε τους λουκουμάδες σε ένα πιάτο, περιχύνουμε με το σιρόπι και προσθέτουμε λίγο κανέλα και λίγο σουσάμι.
1 κουταλάκι αλάτι
650 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κουταλιά μαγιά
κανέλα
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι μέλι
1 φλυτζάνι νερό
λίγο σουσάμι
λάδι για τηγάνισμα
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Αρχικά, κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό το αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα στο μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά τη μαγιά, την οποία την έχουμε διαλύσει σε ένα φλυτζάνι χλιαρό νερό. «Χτυπάμε» τα υλικά, προσθέτοντας λίγο-λίγο χλιαρό νερό μέχρι να γίνει ένας χυλός. Προσοχή: δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ πηχτός αλλά ούτε πολύ αραιός!!!
Βγάζουμε το μείγμα, και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος, σκεπασμένο με μια πετσέτα μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο!
Τότε, βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και, αφού κάψει αρκετά, παίρνουμε με βρεγμένο χέρι από το μείγμα και φτιάχνουμε στρογγυλούς λουκουμάδες. Τους ρίχνουμε έναν προς έναν μέσα στο τηγάνι και τους αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε ένα πιάτο όπου έχουμε βάλει μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει το πολύ λάδι.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο σιρόπι.
Τέλος, σερβίρουμε τους λουκουμάδες σε ένα πιάτο, περιχύνουμε με το σιρόπι και προσθέτουμε λίγο κανέλα και λίγο σουσάμι.