ΥΛΙΚΑ
- 2 1/2 κιλά πατάτες
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 5 αυγά
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 2 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1/2 φλυτζάνι λάδι
- 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- Πλένετε τις πατάτες, τις βράζετε σε αλατισμένο νερό, τις ξεφλουδίζετε και τις πολτοποιείτε.
- Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, τα 3 αυγά χτυπημένα, το μισό τυρί και ανακατεύετε.
- Σωτάρετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτετε τον κιμά, τα ανακατεύετε. Ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Τα σιγοβράζετε, ώσπου να μείνουν με λίγη σάλτσα.
- Χτυπάτε τα υπόλοιπα αυγά, τα προσθέτετε στον κιμά και αφήνετε να κρυώσει το μίγμα.
- Αλείφετε ένα πυρίμαχο σκεύος με βούτυρο και το πασπαλίζετε με τη φρυγανιά. Απλώνετε τον μισό πουρέ, ρίχνετε τον κιμά και πάλι πουρέ.
- Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 40'.
- Αφήνετε να κρυώσει λίγο το παστίτσιο, το χαράζετε σε κομμάτια και σερβίρετε.