ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο
2 κιλά αρνάκι (μπουτάκι)
αλάτι
πιπέρι
λαδάκι
2 λεμονάκια
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 ποτήρι νερό
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Πλένουμε το αρνί και το βάζουμε στο ταψάκι.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε στο ταψί.
Καθαρίζουμε το σκόρδο - την μια σκελίδα την κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τρυπάμε με το μαχαίρι το αρνί και βάζουμε μέσα αυτές τις φέτες σκόρδου, ενώ τις υπόλοιπες τις λιώνουμε, και τις ρίχνουμε στο χυμό των λεμονιών. Ανακατεύουμε μέσα την μουστάρδα, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και περιχύνουμε όλο το φαγητό μας. Επιπλέον ρίχνουμε όσο λάδι θέλουμε και λίγο νερό.Τέλος βάζουμε το δενδρολίβανο μόνο στις πατάτες.
Με ένα αλουμινόχαρτο σκεπάζουμε καλά το ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2,5 ώρες. Αφού δούμε οτι έχει γίνει, το ξεσκεπάζουμε, δυναμώνουμε το φούρνο και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει κάπου στην μισή ώρα.
1 κιλό πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο
2 κιλά αρνάκι (μπουτάκι)
αλάτι
πιπέρι
λαδάκι
2 λεμονάκια
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 ποτήρι νερό
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Πλένουμε το αρνί και το βάζουμε στο ταψάκι.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε στο ταψί.
Καθαρίζουμε το σκόρδο - την μια σκελίδα την κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τρυπάμε με το μαχαίρι το αρνί και βάζουμε μέσα αυτές τις φέτες σκόρδου, ενώ τις υπόλοιπες τις λιώνουμε, και τις ρίχνουμε στο χυμό των λεμονιών. Ανακατεύουμε μέσα την μουστάρδα, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και περιχύνουμε όλο το φαγητό μας. Επιπλέον ρίχνουμε όσο λάδι θέλουμε και λίγο νερό.Τέλος βάζουμε το δενδρολίβανο μόνο στις πατάτες.
Με ένα αλουμινόχαρτο σκεπάζουμε καλά το ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2,5 ώρες. Αφού δούμε οτι έχει γίνει, το ξεσκεπάζουμε, δυναμώνουμε το φούρνο και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει κάπου στην μισή ώρα.