ΥΛΙΚΑ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κούπα ελαιόλαδο
3 κουταλιές κονιάκ
1 κούπα πετιμέζι
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα σταφίδες μαύρες
3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Σε μία μεγάλη λεκάνη, κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέσα του την σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το κακάο.
Χτυπάμε για πολύ λίγο στο μπλέντερ το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το πετιμέχι και το κονιάκ.
Ρίχνουμε το υγρό στην λεκάνη με το αλεύρι, αφού πρώτα ανοίξουμε ένα λάκο στην μέση. Με μια κουτάλα, ανακατεύουμε σιγά σιγά παίρνοντας λίγο λίγο απο τα πλάγια το αλέυρι.
Οταν γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη, ρίχνουμε τις σταφίδες και ανακατευουμε καλά.
Πλάθουμε στρογγυλά μουστοκούλουρα και τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε τα μουστοκούλουρα για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κούπα ελαιόλαδο
3 κουταλιές κονιάκ
1 κούπα πετιμέζι
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα σταφίδες μαύρες
3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Σε μία μεγάλη λεκάνη, κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέσα του την σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το κακάο.
Χτυπάμε για πολύ λίγο στο μπλέντερ το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το πετιμέχι και το κονιάκ.
Ρίχνουμε το υγρό στην λεκάνη με το αλεύρι, αφού πρώτα ανοίξουμε ένα λάκο στην μέση. Με μια κουτάλα, ανακατεύουμε σιγά σιγά παίρνοντας λίγο λίγο απο τα πλάγια το αλέυρι.
Οταν γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη, ρίχνουμε τις σταφίδες και ανακατευουμε καλά.
Πλάθουμε στρογγυλά μουστοκούλουρα και τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε τα μουστοκούλουρα για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.