ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
ψίχα από τέσσερις φέτες ψωμί βρεγμένες και στυμμένες καλά
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
4 κρεμμύδια τριμμένα
2 κουταλιές ρίγανη
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη ή το μίξερ.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, την ψίχα από το βρεγμένο και στυμμένο ψωμί, τα κρεμμύδια, τις δύο κουταλιές ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το λάδι.
Ανακατεύουμε καλά, και πλάθουμε σε μπιφτέκια στο μέγεθος που μας αρέσει.
Μετά, παίρνουμε μια κατσαρόλα, τη γεμίζουμε με νερό μέχρι τη μέση, και τη βάζουμε στο μάτι της κουζίνας. Παίρνουμε ένα ταψί που να εφαρμόζει καλά στο χείλος της κατσαρόλας μας. Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε τα μπιφτέκια μας. Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Ανάβουμε το μάτι και τ' αφήνουμε να ψηθούν σιγά στον ατμό για μία ώρα.
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
ψίχα από τέσσερις φέτες ψωμί βρεγμένες και στυμμένες καλά
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
4 κρεμμύδια τριμμένα
2 κουταλιές ρίγανη
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη ή το μίξερ.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, την ψίχα από το βρεγμένο και στυμμένο ψωμί, τα κρεμμύδια, τις δύο κουταλιές ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το λάδι.
Ανακατεύουμε καλά, και πλάθουμε σε μπιφτέκια στο μέγεθος που μας αρέσει.
Μετά, παίρνουμε μια κατσαρόλα, τη γεμίζουμε με νερό μέχρι τη μέση, και τη βάζουμε στο μάτι της κουζίνας. Παίρνουμε ένα ταψί που να εφαρμόζει καλά στο χείλος της κατσαρόλας μας. Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε τα μπιφτέκια μας. Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Ανάβουμε το μάτι και τ' αφήνουμε να ψηθούν σιγά στον ατμό για μία ώρα.