ΥΛΙΚΑ
- 2 μεγάλες τορτίγιες καλαμποκιού
- 75 γρ. τριμμένο τυρί cheddar
- 1 στήθος κοτόπουλου
- 1 φρέσκια ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε δαχτυλίδια
- λίγες μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
- 3 μεγάλα μανιτάρια της αρεσκείας μας ψιλοκομμένα
- 3-4 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε το στήθος κοτόπουλου (διαφορετικά, το ψήνουμε σε ένα ταψάκι χωρίς κανένα μυρωδικό) και μετά το κόβουμε σε λεπτά μικρά φετάκια.
- Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια έως χαμηλή φωτιά και τοποθετούμε μια τορτίγια.
- Πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο τυρί, τις φέτες κοτόπουλου, την ντομάτα, το κρεμμύδι, τις ελιές, τα μανιτάρια και το μαρούλι.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα (όσο επιθυμούμε).
- Καλύπτουμε με μια τορτίγια, κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνουμε την quesadilla να ψηθεί για 10'.
- Έπειτα, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την quesadilla και αφήνουμε να ψηθεί από την άλλη πλευρά για άλλα 10' με σκεπασμένο καπάκι.
- Μόλις ψηθεί η quesadilla, την τοποθετούμε σε μια πιατέλα και την κόβουμε στα 4.
- Σερβίρουμε με guacamole και κόκκινη καυτερή σάλτσα