ΥΛΙΚΑ
Ζύμη:
Ζύμη:
- 600 γρ. αλεύρι
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 πρέζα αλάτι
- νεράκι όσο πάρει
- 2 φλ. καρυδόψιχα
- 2 φλ. αμυγδαλόψιχα
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο
- μέλι
- μέλι για το γαρνίρισμα
- Ζυμώνουμε το αλέυρι με το βούτυρο, τη σόδα, το αλάτι και όσο νερό χρειάζεται για να γίνει μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και μ' ένα ποτήρι ή με κουπ πατ κόβουμε σε στρόγγυλα κομματάκια.
- Κοπανάμε στο γουδί την καρυδόψιχα και την αμυγδαλόψιχα και τα βάζουμε σε μπολ μαζί με την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα και λίγο μέλι ώστε να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.
- Βάζουμε σε κάθε κομματάκι ζύμης γέμιση και κολλάμε τα χείλη της ζύμης μας και τα διπλώνουμε σε κυλινδράκια.
- Τα ψήνουμε σε πολύ σιγανο φούρνο νε μείνει άσπρη η ζύμη. Τ' αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζουμε με μέλι.