ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κιλό φυστίκι αράπικο χωρίς τη φλούδα.
- 1/2 κρεμμύδι
- 3 δοντάκια σκόρδο
- 15 καυτερές κόκκινες πιππεριές
- 1 κύβος λαχανικών
- 1/2 λίτρο νερό
- λίγο λάδι για το κατσαρολάκι
- Βράζουμε το νερό και διαλύουμε μέσα τον κύβο λαχανικών.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα φυστίκια μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και τα βγάζουμε με τριπιτή κουτάλα.
- Στο μουλτι βαζουμε κρεμμυδι, σκόρδο και τις πιππεριες.
- Τα ριχνουμε μετά μέσα στο ιδιο κατσαρολάκι που ειχαμε τα φυστίκια , χαμηλωνουμε τη φωτια και βάζουμε το καπακι.
- Αφού έχουν κρυώσει λίγο τα φυστίκια τα πολτοποιούμε στο μούλτι.
- Μετα απο κανα 5λεπτο που έχουν τσιγαριστει τα κρεμμύδια με τα λοιπα υλικα προσθέτουμε ξανα τα τριμμενα φυστικια και μετα το νεράκι με τον κύβο λαχανικών.
- Χαμηλώνουμε τη φωτια ακόμα περισσότερο και ανακατευουμε.
- Αφήνουμε ανοιχτό το κατσαρολακι και βράζουμε για κανα 10λεπτο ανακατευοντας καθε τόσο.
- Οταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λιγο και το βάζουμε στο μουλτι να γίνει πιο μαλακό σαν πουρές.