ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 κρεμμύδια
1/2 ματσάκι δυόσμο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι βασιλικό
4-5 ντομάτες μεγάλες
5-6 πατάτες
λίγη τριμμένη φρυγανιά
3 αυγά βρασμένα σφιχτά
αλάτι
πιπέρι. λίγη ρίγανη
λίγο μπούκοβο
2 λεμόνια στιμμένα
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Τρίβουμε τα κρεμμύδια, και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το δυόσμο και το βασιλικό.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ζυμώνουμε τον κιμά με τα τριμμένα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο δυόσμο, μαϊντανό και βασιλικό και τη φρυγανιά. Ρίχνουμε όσο μπούκοβο θέλουμε και απλώνουμε τον κιμά μέσα στο ταψί.
Βάζουμε τα βρασμένα αυγά το ένα πίσω από το άλλο στον απλωμένο κιμά, και τα τυλίγουμε μέσα στον κιμά, ώστε να γίνει ρολό. Προσοχή: την ένωση του κιμά πρέπει να την βάλουμε στο κάτω μέρος.
Κόβουμε τις ντομάτες μας σε ροδέλες, και τις κολλάμε τριγύρω στον κιμά ώστε να καλύψουμε όλο το ρολό. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις προσθέτουμε και αυτές στο ταψί...Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών, και λίγο νεράκι.
Καλύπτουμε το φαγητό μας με ένα αλουμινόχαρτο, και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Στη μία ώρα πάνω, το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεροψηθούν οι πατάτες
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 κρεμμύδια
1/2 ματσάκι δυόσμο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι βασιλικό
4-5 ντομάτες μεγάλες
5-6 πατάτες
λίγη τριμμένη φρυγανιά
3 αυγά βρασμένα σφιχτά
αλάτι
πιπέρι. λίγη ρίγανη
λίγο μπούκοβο
2 λεμόνια στιμμένα
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Τρίβουμε τα κρεμμύδια, και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το δυόσμο και το βασιλικό.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ζυμώνουμε τον κιμά με τα τριμμένα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο δυόσμο, μαϊντανό και βασιλικό και τη φρυγανιά. Ρίχνουμε όσο μπούκοβο θέλουμε και απλώνουμε τον κιμά μέσα στο ταψί.
Βάζουμε τα βρασμένα αυγά το ένα πίσω από το άλλο στον απλωμένο κιμά, και τα τυλίγουμε μέσα στον κιμά, ώστε να γίνει ρολό. Προσοχή: την ένωση του κιμά πρέπει να την βάλουμε στο κάτω μέρος.
Κόβουμε τις ντομάτες μας σε ροδέλες, και τις κολλάμε τριγύρω στον κιμά ώστε να καλύψουμε όλο το ρολό. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις προσθέτουμε και αυτές στο ταψί...Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών, και λίγο νεράκι.
Καλύπτουμε το φαγητό μας με ένα αλουμινόχαρτο, και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Στη μία ώρα πάνω, το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεροψηθούν οι πατάτες