ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά φρέσκα κουκιά καθαρισμένα
- 1/4 κούπας λάδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 - 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1/3 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- άσπρο πιπέρι
- 3-4 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 4 πιπεριές κόκκινες μεγάλες
- 1/3 κούπας ξίδι μπαλσάμικο
- λιγο τριμμένο δενδρολίβανο
- θυμάρι
- Βράζουμε τα κουκιά σε αλατισμένο νερό για 10΄ και τα περνάμε απο το μούλτι.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το λαδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Ρίχνουμε τον πουρέ, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια.
- Στρώνουμε ενα ταψί με λαδόχαρτο και αραδιάζουμε τις πιπεριές με τη φλούδα προς τα πάνω.
- Ψήνουμε στους 200 για 35΄ περίπου, μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
- Τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε μπολ.
- Τις περιχύνουμε με το ξίδι και τα μυρωδικά.
- Τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε να μαριναριστούν 2-3 ώρες.
- Σε μια βαθουλή πιατέλα βάζουμε στο κέντρο τις πιπεριές και γύρω - γύρω τη φάβα πασπαλίζοντας με έξτρα μαϊντανό, κρεμμύδι και με τον χυμό λεμονιού.