ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. μαργαρίνη
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1 κουταλάκι μπέικιν παουντερ
- 1 1/2 κουταλάκι μαχλέπι
- 3-4 κουταλιές ζάχαρη
- 3/4 κουταλακι αλάτι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 1/2 κιλό αλεύρι
- 1 ασπράδι + 1 κροκάδι αυγού
- Σ'ενα μπωλ βάζω 2 ποτήρια απ'το αλεύρι και το ανακατεύω με το μπεικιν παουντερ
- Ρίχνω τη ζάχαρη, το αλάτι, το μαχλέπι, το βούτυρο, το λάδι, το νερό και το ασπράδι.
- Τα ζυμώνω και προσθέτω κι άλλο αλεύρι αν χρειαστεί. Η ζύμη δεν πρέπει να γίνει πολύ σφιχτή.
- Τα πλάθω, τα αλείφω με κροκάδι και τα πασπαλίζω με σουσάμι μαύρο. Τα ψήνω στους 180 για 10 λεπτά και μετά κατεβάζω στους 170 για άλλα 20-30 λεπτά το πολύ