ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μύδια καθαρισμένα
2 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι θυμάρι τριμμένο
1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
λίγο πιπέρι
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Ξεπαγώνουμε τα μύδια, και τα πλένουμε καλά.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Με δύο κουταλιές βούτυρο τα σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε μέσα εν συνεχεία ένα ποτήρι κρασί κόκκινο (ή και λευκό αν θέλετε) αρετσίνωτο, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι, τα μύδια, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσουνε για περίπου 10-15 λεπτά και τα μύδια είναι έτοιμα.
1 κιλό μύδια καθαρισμένα
2 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι θυμάρι τριμμένο
1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
λίγο πιπέρι
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Ξεπαγώνουμε τα μύδια, και τα πλένουμε καλά.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Με δύο κουταλιές βούτυρο τα σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε μέσα εν συνεχεία ένα ποτήρι κρασί κόκκινο (ή και λευκό αν θέλετε) αρετσίνωτο, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι, τα μύδια, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσουνε για περίπου 10-15 λεπτά και τα μύδια είναι έτοιμα.