ΥΛΙΚΑ
Σάλτσα
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς
- 3 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
- 1 λιωμένο κρεμμύδι
- 1 αβγό
- 3 φρυγανιές τριμμένες
- 1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα
- 1-2 κουταλάκια κύμινο
- 1 μέτριο λουκάνικο χωριάτικο ή καυτερό ή Πολίτικο
- αλάτι
Σάλτσα
- 2 κουταλιές πελτές
- 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
- πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- κύμινο
- μπαχάρι ή μπούκοβο
- Ξεφλουδίζουμε το λουκάνικο αφαιρώντας μια λεπτή στρώση μεμβράνης και το περνάμε στο μπλέντερ να γίνει σαν κιμάς.
- Ζυμώνουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά κι αφήνουμε λίγο στο ψυγείο.
- Πλάθουμε σουτζουκάκια και είτε τα τηγανίζουμε,είτε τα ψήνουμε στο φούρνο.
- Βράζουμε με νερό τη σάλτσα να αρχίσει να πήζει.
- Ρίχνουμε μέσα τα σουτζούκια αφού τα έχουμε τηγανίσει ή ψήσει.
- Τα βράζουμε όλα μαζί μισή ώρα,προσθέτοντας νερό αν χρειάζεται.