ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. καρύδια
- 1 κιλό φύλλο κρούστας
- 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 3 κ.σ. ζαχαρη
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλλο σκόνη
- ελαιόλαδο για τα φυλλα
- 250 γρ. μέλι
- 600 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. νερό
- 1 κ.σ. κονιάκ
- φλούδα λεμονιού
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
- Ανακατέυουμε καρύδια, φρυγανιά, ζάχαρη και γαρίφαλλο σκονη.
- Αρχίζουμε στρώνοντας τέσσερα φύλλα λαδόνοντας ενα - ενα. Μετά σε κάθε δέυτερο φύλλο ρίχνουμε και απο λίγο μείγμα καρυδιών ώσπου να τελειώσουν τα υλικά κρατώντας τέσσερα φύλλα για το τέλος. Φυσικά τα φύλλα λαδόνονται όλα.
- Κόβουμε τον μπακλαβά οτι σχέδιο θέλουμε και στο κέντρο βάζουμε ένα γαρίφαλλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 170 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
- Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για πέντε λεπτά και σιροπιάζουμε.
- Ζεστός ομπακλαβάς ζεστό και το σιρόπι.