ΥΛΙΚΑ
- 2 φλ. χονδρό σιμιγδάλι
- 1 φλ. ψιλό σιμιγδάλι
- 1 1/2 φλ. ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες baking powder ανακατεμένες σε λίγο χυμό πορτοκάλι
- 1 φλ. γάλα
- 2 φλ. γιαούρτι
- 1 φακελάκι κοπανισμένη μαστίχα
- 4 φλ. ζάχαρη
- 3 φλ. νερό
- φλούδα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά χυμός λεμόνι
- 2 ξυλαράκια κανέλας
- Μπόλικο λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα και το ράντισμα
- Σε μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψάκι 30 cm και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα
- Ραντίζουμε με βούτυρο και ψήνουμε στο 1o ράφι, προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι χωρίς να ανακατέψουμε, με μισοσκεπασμένο καπάκι
- Το σιρόπι είναι έτοιμο μόλις αφρίσει
- Μόλις γίνει το γλυκό, το αλείφουμε με πινέλο με μπόλικο βούτυρο
- Σιροπιάζουμε όταν κρυώσει λίγο
- Το σιρόπι πρέπει να το πιεί όλο