ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ζυμαρικά Farfalle
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
60 γρ. βούτυρο
100 ml βότκα
300 γρ. καπνιστό σολομό
80 γρ. ροκφόρ κομματιασμένο
200 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι,πράσινο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγα τσάιβ για το γαρνίρισμα
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
1. Κόβουμε το σολομό σε μιρκά ορθογώνια κομμάτια ή λωρίδες.
2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
3. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
4. Προσθέτουμε το μισό σολομό και λίγο πράσινο πιπέρι και τον σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
5. Σβήνουμε με τη βότκα και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
6. Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο πράσινο πιπέρι και το ροκφόρ και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί.
7. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο σολομό και τα τσάιβ και σερβίρουμε.