ΥΛΙΚΑ
200 γρ. κουβερτούρα equatorial 55% κακάο, Valrhona
6 κρόκοι αυγών
150 γρ. ζάχαρη
30 γρ. μέλι
500 ml Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
50-100 γρ. πέρλες σοκολάτας Valrhona
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
150 γρ. κουβερτούρα equatorial 55% κακάο, Valrhona
150 γρ. γάλα
30 γρ. γλυκόζη
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Βράζουμε τη ζάχαρη με 50 γρ. νερό και συγχρόνως χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ. Μόλις η ζάχαρη αρχίσει να γίνεται παχύ σιρόπι, δηλαδή στους 120º C, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και σιγά-σιγά ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο μίξερ όπου συνεχίζουμε το χτύπημα των αυγών έως ότου φουσκώσει και κρυώσει το μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί, ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και προσθέτουμε τις πέρλες σοκολάτας. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία μεταλλική φόρμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το διατηρούμε στην κατάψυξη. Σερβίρουμε περίπου 10 μερίδες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε πάνω από αυτήν το γάλα το οποίο έχουμε ζεστάνει στους 90ο C μαζί με τη γλυκόζη. Ομογενοποιούμε πάρα πολύ καλά. Σερβίρουμε, κατά προτίμηση, ζεστή τη σοκολάτα, παγωμένο το παρφέ.