ΥΛΙΚΑ
1 κουτί αδιάλυτο γάλα εβαπορέ
20 περίπου μπισκότα σαβαγιάρ(αρκετά μαλακά)
1 ζελέ φράουλα
λίγη ζάχαρη άχνη(προαιρετικά)
λίγες φράουλες φρέσκες για το γαρνίρισμα
λίγο κονιάκ(προαιρετικό)
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Βάζουμε για λίγες ώρες στην κατάψυξη το κουτί το γάλα. Όταν το βγάλουμε το αδειάζουμε σε λεκάνη και κτυπάμε με το μίξερ ελαφρά στην αρχή και δυνατότερα στη συνέχεια το γάλα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και να γίνει κρέμα. Μόλις πήξει σταματάμε το κτύπημα γιατί αν συνεχίσουμε μπορεί να μας αραιώσει.
Διατηρούμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε και το ζελέ όπως περιγράφεται στο κουτί. Αν το θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε ακόμα λίγη άχνη ζάχαρη.Το αδειάζουμε σε μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει ελαφρά(να τρεμουλιάσει.)
Όταν είναι έτοιμο το αδειάζουμε στην κρέμα γάλακτος που έχουμε ήδη ετοιμάσει και το ανακατεύουμε ελαφρά στο μίξερ να ενωθούν τα υλικά και έτσι έχουμε μια αφράτη μους.
Στρώνουμε σε ταψάκι(εάν είναι δυνατό με κινητή στεφάνη)τα σαβαγιάρ,τα ραντίζουμε εάν θέλουμε με λίγο κονιάκ και στρώνουμε επάνω όλη τη μους. Γαρνίρουμε με τις φρέσκιες φράουλες και διατηρούμε στο ψυγείο.
Και ένα μυστικό για να κρατήσουν οι φράουλές σας τη γεύση και τη δροσιά τους χωρίς να γίνουν νερουλές.Πριν τις βάλετε στο ψυγείο πλύνετέ τις καλά,σκουπίστε τις και αφαιρέστε το κοτσανάκι τους τελευταία στιγμή για να μην μπει μέσα στην σάρκα τους το νερό.