ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κουβερτούρα (με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο)
2 κουταλιές βούτυρο
6 αβγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ (κατά προτίμηση με γεύση πορτοκάλι ή κακάο)"
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Θέλουμε 500 γρ. κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο. Όσο πιο πολύ κακάο περιέχει, τόσο πιο πλούσια γεύση σοκολάτας έχει η μους. Θέλουμε ακόμη 2 κουταλιές βούτυρο, 6 αβγά, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 σφηνάκι λικέρ (κατά προτίμηση με γεύση πορτοκάλι ή κακάο).
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί με το βούτυρο. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τους 4 κρόκους με τη ζάχαρη και το λικέρ στο μίξερ μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Χτυπάμε τα 6 ασπράδια μέχρι να γίνουν αρκετά σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε 1-2 χούφτες από τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύουμε, και σιγά σιγά προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις από τα τοιχώματα προς το κέντρο του μπολ. Μοιράζουμε τη μους στα μπολ και αφήνουμε 5-6 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει.